Bu kategoride toplam 14 ürün bulunmaktadır
Bu kategoride toplam 14 ürün bulunmaktadır

Pırlanta Küpeler 

 

“Bir erkeğin seni ne kadar tanıdığını ve sana ne kadar değer verdiğini, hediye ettiği küpelerden anlayabilirsin”. Bu sözler, ünlü sinema oyuncusu Audrey Hepburn’e ait. Bir kadını gerçekten seviyorsanız, ona uzun yıllar saklayabileceği gerçek bir pırlanta küpe almalısınız.

 

Red Pırlanta olarak amacımız, sizlere sadece pırlanta satışı yapmak değildir. Bunu yaparken sizleri bilgilendirmek ve memnun etmektir.

 

Pırlanta küpe modelleri 

 

Pırlanta küpe modelleri ya da bir diğer ifadeyle pırlanta küpe çeşitleri; karat ağırlığına, tasarımına, işçiliğine, rengine, kalitesine göre çeşitli şekillerde isimlendirilir. Hep üzerine basa basa söylediğimiz gibi, işçilik ne kadar fazla ise pırlanta küpe o kadar pahalı olur. Tabii bir de bilinen markaların, pırlanta aksesuarları üzerine koyduğu marka ücreti var. Yani şöyle ifade edelim; Her şeyiyle aynı olan iki pırlanta küpe düşünün. Biri herkes tarafından bilinen A markası, diğeri daha önce duymadığınız B markası olsun. İki firma da aynı yerden ürün tedariği yapıyor olsun. B markası 1000 TL’ye satıyorsa, A markası 1250 TL’ye satıyor. Sizin yapmanız gereken; aldığınız pırlanta takının gerçek olup olmadığını bilmek. Çünkü adını hiç duymadığınız B markası, size imitasyon pırlanta küpe satabilir. İşte bunun önüne geçebilmeniz için, web sitemizde sizleri bilgilendirmeye çalışıyoruz.

 

Sözü çok uzatmadan, en bilinen pırlanta küpe modellerinden bahsetmek istiyoruz.

 

  •         Pırlanta baget küpe: Köşeli, uzun dikdörtgen ya da sekizgen şeklinde tasarlanmış olan küpelerdir. Küçük pırlanta taşlarla baget küpe süslenmiştir.

 

  •         Pırlanta beştaş küpe: Çeşitli şekillerle tasarlanmış, beş adet pırlanta taş olan küpelerdir. Diğer modellere göre daha dikkat çekicidir. Tabii diğer modellere göre aynı oranda daha pahalıdır.

 

  •         Pırlanta tektaş küpe: Tektaş yüzüklerde olduğu gibi, beyaz altın üzerine monte edilen tektaş pırlantadan oluşur. Daha kibar ve daha zarif görünür. Günlük kullanımlar için daha uygundur.

 

  •         Pırlanta inci küpe: İnci taşı ve halka kısmının birleşimi, pırlantayla kaplanmıştır. Farklı bir görünümü vardır. Diğer pırlanta küpe çeşitlerine göre daha ucuzdur.

 

  •         Pırlanta zümrüt küpe: Yeşil zümrüt taşının etrafı, küçük pırlanta taşlarla kaplanmıştır. Göz alıcı ve etkileyicidir. Günlük kullanımlardan ziyade, özel davetler için uygundur.

 

  •         Pırlanta safir küpe: Mavi renkli safir taşının çevresi, ışıltılı pırlanta taşlarla süslenmiştir. Gece davetlerinde şık bir görünüm sergiler.

 

  •         Pırlanta yakut küpe: Kırmızı renkli yakut taşının çevresi, berrak pırlanta taşlarla bezenmiştir. Özel günlerde size özgüven verir.

 

  •         Pırlanta sarkıt (sarkaç) küpe: Adından da anlaşılacağı gibi, sarkıt şeklinde tasarlanan pırlanta küpelerdir. (Sarkıt; Mağaraların içinde doğal olarak oluşan, mağara tavanından aşağıya doğru uzayarak sarkan, genellikle koni biçiminde kireçtaşı tortusu). Başınızın sağa ya da sola, yukarı ya da aşağı hareketiyle, küpelerin de dans etmesi, dikkatleri üzerinizde toplamaya yeter.

 

  •         Pırlanta tria küpe: Pırlanta üçlü küpe olarak da isimlendirilir. Üç adet pırlantanın harika birleşimiyle oluşmuştur. Çok eskilere dayanan bir inanış vardır. Tria; dünü, bugünü ve yarını temsil eder. Eğer sevdiğiniz kişiye hediye etmeyi düşünüyorsanız, ona şöyle bir mesaj vermiş olursunuz: “Dün seninleydim, bugün seninleyim ve yarın da seninle olacağım”.

 

  •         Pırlanta montür küpe: Belki birçoğunuz, montür kavramını ilk kez duyuyor. O halde kısaca bilgi verelim. Montür; Değerli taşların yerleştirildiği çerçevedir. Bazı kaynaklarda tırnak olarak da isimlendirilir. Taşa göre çerçeve ya da çerçeveye göre taş seçilmelidir. Birinden birinin boyutları birbirini tutmazsa, o zaman pırlanta küpe çok kötü görünür. Eğer pırlantanın görünümü ön plana çıkarılmak isteniyorsa, çok ince montür kullanılmalıdır. Zaten olması gereken de budur.

 

  •         Pırlanta sonsuzluk küpe: İsminden de anlayacağınız gibi, sonsuzluk sembolü olan pırlanta küpelerdir. Farklı tasarımlarla karşımıza çıkabilir. Beyaz altın üzerine pırlanta taşların işlenebileceği gibi, tamamı pırlanta taştan da yapılabilir.

 

  •         Pırlanta altın küpeler: Altın; küpenin kanca ya da halka kısmını oluşturur. Beyaz ya da sarı altın kullanılır. Altın üzerine pırlantalar eklenerek, hem görsel açıdan hem de değer açısından birbirini tamamlamış olur.

 

  •         Pırlanta gümüş küpe: Nadiren de olsa bazı markalar, ekonomik olarak daha uygun fiyatlara satış yapabilmek için, altın yerine gümüş kullanır. Az önce halka ve kanca kısmının altından yapıldığını söylemiştik. Bu modellerde ise, bu parçalarda gümüş kullanılır. Her ne kadar daha uygun fiyatlı olsa da, gümüşün daha çabuk kararmasından dolayı, pek tavsiye edilmez.

 

  •         Pırlanta halka küpe: Halka şeklinde tasarlanan pırlanta küpelerdir. Beyaz altın ya da platinden yapılan halkanın tamamı ya da bir kısmı, pırlanta taşlarla kaplanabilir. Bu tamamen tasarımcının hayal gücüne kalmış.

 

  •         Pırlanta fantezi küpe: Fantezi (fantazi), sonsuz ve sınırsız hayal anlamına gelir. Kelime anlamından da anlaşılabileceği gibi, fantezi pırlanta küpler, tasarımcısının hayal gücüyle doğru orantılıdır. Bu bazen bir kalp olu, bazen yıldız, bazen ay, bazen güneş. Kısacası, pırlanta fantezi küpelerin belirli bir şekli yoktur.

 

Not: Pırlanta zümrüt küpe, pırlanta safir küpe ve pırlanta yakut küpeler, günlük kullanım için çok uygun değildir. Çünkü hem pırlantanın parlaklığı ve gösterişi, hem de bu değerli taşların cazibesi, insanların sizin hakkınızda yanlış değerlendirmeler yapmasına neden olabilir. Evlilik yıl dönümlerinde, doğum günlerinde, gece davetlerinde, partilerde ve özel davetlerde, giyeceğiniz kıyafete göre bu görkemli küpelerden bir seçim yapabilirsiniz.

 

Yukarıda saydıklarımız, şekil yönünden değerlendirilen pırlanta küpe modelleriydi. Bir de renk olarak isimlendirilen pırlanta küpe çeşitleri vardır.

 

  •         D renk pırlanta küpe
  •         E renk pırlanta küpe
  •         F renk pırlanta küpe
  •         G renk pırlanta küpe
  •         H renk pırlanta küpe

 

Not: F ve G renk pırlanta küpeler, diğerlerine göre çok daha değerlidir.

 

Pırlanta küpe fiyatları 

 

Pırlanta, elmasın şekil verilmiş halidir. Elmas ise, dünyanın en değerli madenlerinin başında gelir. Değerli olmasının sebebi sadece güzelliği değildir. Aynı zamanda çok az bulunuyor olmasıdır. Zaten pırlantayı değerli kılan da işte budur.

Pırlantanın ölçü birimi karattır. 1 karat, 0.2 grama karşılık gelmektedir. Bunun yanında pırlantanın rengi de çok önemlidir. Berrak olan pırlantalar, en değerlileridir. Buna göre pırlanta küpe fiyatları, ortalama şu aralıktadır;

 

  •         0.10 Karat G Renk Tektaş Pırlanta Küpe 1100 TL
  •         0.15 Karat F Renk Tektaş Pırlanta Küpe 1250 TL
  •         0.23 Karat G Renk Tektaş Pırlanta Küpe 1900 TL
  •         0.24 Karat F Renk Tektaş Pırlanta Küpe 1900 TL
  •         2.26 Karat F Renk Pırlantalı Safir Küpe 2850 TL
  •         2.44 Karat F Renk Pırlantalı Zümrüt Küpe 3450 TL
  •         3.31 Karat F Renk Pırlantalı Safir Küpe 5700 TL
  •         3.66 Karat F Renk Pırlantalı Zümrüt Küpe 5850 TL
  •         4.16 Karat F Renk Pırlantalı Yakut Küpe 5100 TL

 

Pırlanta küpeler hakkında merak ettikleriniz 

 

Pırlanta kolye, pırlanta bileklik, pırlanta yüzük, pırlanta gerdanlık ya da pırlanta küpe gibi aksesuarlarda, merak ettiğiniz bazı sorular oluyor. Yeri geldikçe bunlardan sizlere kısaca bahsediyoruz. Şimdi elmas küpeler hakkında merak ettiğiniz ya da edebileceğiniz bazı sorularınıza açıklık getirelim.

 

Pırlanta küpe nasıl anlaşılır?

 

Aslında bu soru iki şekilde sorulabilir. Birincisi gerçek pırlanta küpe nasıl anlaşılır, ikincisi ise sahte pırlanta küpe nasıl anlaşılır. Aslında ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Burada önemli olan, pırlantanın imitasyon mu yoksa gerçek mi olduğunun anlaşılmasıdır.

 

Pırlantanın sahte ya da gerçek olup olmadığını anlamak için, bir dizi testlerden geçirmek gerekir. Çok kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu testler şunlardır;

 

  •         Parlaklık testi: Pırlantayı ışığa tutarak, ne kadar parladığını görebilirsiniz. Sahte pırlantalar çok az parlama yapar. Fakat gerçek pırlantalar, yüksek derecede parlar.
  •         Şeffaflık testi: Bir gazete ya da kitabın üzerine pırlantanızı koyun. Eğer yazıları net bir şekilde okuyorsanız pırlantanız sahtedir. Fakat bulanıklaşma yapıyorsa, pırlantanız gerçektir.
  •         Su testi: Pırlanta takınızı bir bardak suya bırakın. Eğer su da yüzüyorsa sahtedir. Fakat dibe batıyorsa gerçektir.
  •         Buğu testi: Pırlantanıza cama buğu yapar gibi üfleyin. Eğer buğu dört saniyeden daha uzun süre kalıyorsa sahtedir. Hemen gidiyorsa gerçektir.

 

Tabii bilinen bu yöntemleri, bu işin ticaretini yapan insanlar da biliyor. Nadir de olsa bunlara önlem alıyorlar. Bu yüzden bir pırlanta aksesuar satın alırken, mutlaka sertifikasını isteyin. Sertifikalı pırlantalar, aklınızdaki soru işaretlerini giderecektir.

 

Pırlanta küpe bozdurma nasıl yapılır? 

 

Pırlanta küpemi bozdurmak istiyorum diyorsanız, bizce bir kere daha düşünmelisiniz. Çok ihtiyacınız olmadıkça, pırlanta takılarınızı satmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü altın bir bilezik gibi, alış ve satış değeri arasındaki fark küçük bir rakam değil. Pırlanta bozdurma sırasında, alış değeri ile arasında yaklaşık %30 -  %50 gibi bir kayıp söz konusu. Yani 5 bin TL’ye aldığınız bir pırlantayı, yaklaşık 2500 TL’ye bozdurabilirsiniz.

 

Merak ettiğiniz farklı konular olursa, iletişim kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarız.

 

 

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü